Intervju med Shotgun Crackers!


Fredrik och grabbarna blev så här glada när de tagit hem "Miller Music Fresh Sounds".

Jag växlade några ord med Fredrik Nillson från roslagsbandet Shotgun Crackers, och det lät lite så här:

Shotgun Crackers | Pop, Rock, Jungle | Norrtälje/Rimbo | MySpace  

Shotgun Crackers, vilka är ni?

- Vi är sex stycken killar från Rimbo/Norrtälje som spelar musik och dricker crocos ihop. Jag (Fredrik) på sång, Niklas: gitarr, Albin: bas, Simon: trummor, Sebastian: klaviatur och Gustav: gitarr. Vi kommer alla från Roslagen och har spelat ihop under den här uppsättningen i snart ett år. 

Hur bildades bandet?

- Bandet bildades först uppe i huvudet på Fredrik och Albin. När Albin sedan började i samma klass som Niklas började bandet i verkligheten också.

Varifrån kommer namnet "Shotgun Crackers"?

- Jag minns inte riktigt vart vi fångade det ifrån, men det har något med vapen och gula gubbar att göra. Typ att två goda saker gör tillsammans en sak dubbelt så god.

I november i fjol kammade ni hem musiktävlingen "Miller Music Fresh Sounds" och i och med det 175'000 kronor i studiotid. Berätta!

- Ja! Fett roligt att vi vann och fick lite belöning för all tid i replokalen. Det var många bra band med och tävlade men jag tycker att vi förtjänade att vinna. Priset håller vi på att spelar in och fixar med just nu, så om några veckor släpper vi en EP som kommer att take your breathe away!

Berätta lite mer om er nya EP!

- Vår nya EP som kommer nu till våren kommer att innehålla fyra eller fem spår med både gamla och nya låtar. Vi vet inte vad vi ska kalla den än, vi vet inte när vi släpper den och vi vet inget om distribution än innan allt är klart.
 
Kommer vi att känna igen det Shotgun Crackers vi har hört på bland annat "khpptsch"? 

- Jag hoppas folk kommer att höra skillnad men att dem fortfarande kommer känna shotgun vibes. På den här EP:n har vi spelat in alla låtar live, de kommer nog att höras samt att vi har ny producent bakom rattarna.  Tidigare har vi vart ganska noggranna med att allt ska sitta klockrent och så vidare. nu har vi inte brytt oss lika mycket om sånt utan mer om energi och känsla. Jag hoppas de kommer att höras.

På "khpptsch" sjunger du både på svenska och engelska, hur skiljer de båda språken att sjunga på?

- Det är kul att sjunga på båda språken men eftersom jag är så kass på engelska så blir jag lätt begränsad, och då är de skönt att använda sig av svenskan ibland. På svenska är det mer fritt, man kan säga i princip vad som helst, de går inte att göra fel på sitt modersmål.

Vad lyssnar du själv på för musik?

- Det jag lyssnar mest på nu är typ disco, D. D Sound, Doris Jones (kolla in "Suddenly I'm Alive" på tuben), Lindstrom (grym man från Oslo som finns på MySpace) och sen har jag börjat lyssna mycket på "Dark Side Of The Moon"-plattan med Pink Floyd. Den är äckligt bra. Sen blir det en del pop också: Cut Copy, Cazals, MGMT och Glasvegas. Asbra allihopa tycker jag.
 
Har ni några spelningar på gång?

- Vi spelar på fredag på fritidsgården i Norrtälje. Annars ligger vi rätt så lågt med att jaga spelningar, men så fort nya Ep:n blir klar så kommer de bli prio #1, och de är rätt snart så håll er uppdaterade på vår MySpace-sida!

Tack för intervjun Fredrik!

/Manne

Relaterat Material:
- Visual Randomization - Recension! (Musikrecensioner, 2009-03-08).
- Allt Va Vi Vill Ha (Låtarkivet, 2009-01-21).
- Shotgun Crackers - Trevor (Khpptsch version) (Låtarkivet, 2009-01-09).


Kommentarer
Postat av: Enya

Är verkligen taggad på att få höra desras nya material. Se om dom har vuxit ännu mer med det. Det här är bra Manne, riktigt bra ;)

(vi ska inte dra till fritidsgården i N-tälje på fredag? :O ;P )

2009-02-11 @ 00:27:03
Postat av: Lovisa

manne! kommer du och kollar på shotgun och massa andra band på fredag? 50 spänn kostar det.

2009-02-11 @ 18:07:52
URL: http://lovisasblogg.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0