Uppdatering 16/3

Det har varit tomt på inlägg de senaste dagarna, inte förgäves dock. Någonting stort och riktigt är på gång.

Ibland - Djuret

Från låtarkivet: Ibland - Djuret (Ladda ned låten gör du genom att högerklicka på länken och välja "Spara mål som...".)

Djuret | Pop | Göteborg | MySpace

Låtarkivet innehåller låtar som lovande, och redan etablerade, band och artister själva släppt för gratis nedladdning, precis därför kan ni ladda ned dem med gott samvete.

Relaterat material:
- Intervju med Djuret! (Intervju med..., 2009-03-10).

Intervju med Djuret!


Foto: Siri Kristinsdottir

Djuret | Pop | Göteborg | MySpace

Vilka är ni, Djuret?


- Till en början var djuret tänkt att bli Eriks (sångaren i bandet) soloprojekt. Han skrev en låt mest för att han inte hade nått annat för sig. Erik hade tidigare spelat trummor i diverse konstellationer och ville nu göra nått eget. Efter att den första låten blivit klar ville han istället dra ihop ett band: Han ringde då Alex, Antonio och den dåvarande trummisen Hampus Andersson ganska omgående. Antonio som egentligen spelar cello ville testa att lira lite gitarr, Alex som inte knappt tittat på sin bas på flera år ville börja lira igen och Hampus som spelar gitarr ville lira trummor.


Vi började repa i en lokal i Majorna. Eftersom vi egentligen inte fick vara där såg vi till att glida in så sent som möjligt när förhoppningsvis alla hade gått. De flesta repen började runt ettsnåret på natten och höll på fram till fyra. Strax därefter, i september 2008, började istället Torkel spela trummor. Vi fick vårat första gig och vi började repa inför det samt inför en studioinspelning som vi lyckades få klart strax innan våran första spelning. Spelningen ägde rum den 12 september på underjorden i Gamlestan. Saker och till började flyta på och vi beslutade oss för att börja satsa lite. Strax därefter blev det gig på Sticky Fingers och Pustervik.


Hur mycket vågar ni satsa på bandet i nuläget; är det så pass att ni har sagt upp er från era jobb för att kunna repa på heltid?


-
Vi tar det lite som det kommer, tar det gig vi får. Just nu försöker vi skriva klart så många låtar som möjligt så urval finns till en eventuell skiva som vi hoppas att något bolag vill släppa.


Hur skulle ni beskriva er musik?
 


- Det är ju alltid svårt att beskriva sin egen musik och vi tycker inte att det finns någon poäng med att göra det heller, Naturligtvis har vi hämtat inspiration från en rad olika band eftersom vi lyssnat på musik hela livet. Däremot har vi alltid strävat efter att göra så mkt vi kan av den klassiskt simpla sättning vi har. Vi försöker hålla allting så instinktivt det bara går. Alla i bandet lyssnar på ganska skilda musikgenrer och vi försöker ta till vara på varandras musikaliska erfarenheter.


När får vi se Djurets debutskiva?

  

- Vår debut-EP är på gång nu. Tanken är att vi skall spela in ett par låtar nu lite senare i vår och som räknas vara klar i början av sommaren. Lite osäkert vart och vilka som skall släppa den men släppas kommer den iallafall att göra någon gång. Sedan har vi väl även lite tankar kring ett eventuellt albumsläpp lite senare framåt hösten kanske.

Har ni några spelningar på gång?


- Nu har vi precis spelat på Svanen och Underage Club på Fängelset. Just nu ligger vi lågt på gigfronten eftersom vi siktar på att spela in en singel och en eventuell EP. Det enda vi har inbokat nu är en spelning på UKM; en musiktävling för ungdomar. Naturligtvis är vi inte med och tävlar utan mer som mellan/paus band. Och en eventuell spelning på stars n bars på en schysst popklubb men det är dock lite oklart hur det blir än. Vi hoppas även på att vi ska kunna dra upp och spela lite i Stockholm. Har lite halvklara spelningar där men lite senare i vår ska vi satsa på att få ett par spelningar där.


Tycker ni att musikerklimatet i Göteborg skiljer sig från det uppe i Stockholm, och vice versa?


- Har ingen aning om hur musikklimatet ser ut i Stockholm, men jag kan tänka mig att det finns fler spelställen eftersom staden är betydligt större än Göteborg. I Göteborg har vi ju spelat på de flesta krogar som har liveband och just nu känns Stockholm frestande.

  

Håller ni koll på andra svenska indieband?

  

- Jo.... Vi har ju koll på de flesta popband här i stan med tanke på att man gigar och umgås med många av dom. De flesta är bra.


Tack för intervjun!

/Manne

Relaterat material:
- Ibland - Djuret (Låtarkivet, 2009-03-12).

Visual Randomization - Recension!



Shotgun Crackers |
Pop, Rock, Jungle | Norrtälje/Rimbo | MySpace  

Titel
: Visual Randomization
Skivbolag: Ej fastställt
Släppdatum: Våren 2009
Format: EP, Digitalt
Spår: 5

Det är tight, precist och träffsäkert. Norrtäljebaserade up and coming-bandet Shotgun Crackers har redan gjort sig ett namn i sin hemkommun och siktar nu på resten av landet; Killarna är redan klara för festivalen Putte I Parken och släpper nu i vår sin EP "Visual Randomization".

De som ögnar igenom låtlistan som hastigast finner att "Visual Randomization" innehåller "Runner Runner" och "Trevor" från fjolårets "Khpptsch". "Runner Runner" är något omarbetad; lite ösigare, och "Trevor" har mixats om. Fenomenala låtar båda två, dansanta och glada. "Trevor" bryter med sin klang av World Music mot den allmänna pop/rock-normen på ett uppfriskande vis och knyter ihop det hela kanonbra.

Vid första genomspelningen påträffas ännu en bekant låt: Bakom den hemlighetsfulla titeln "Welcome To Junior Thomas" gömmer sig nämligen en ny version av den biljanta livefavoriten "Blood, Tears and Dreams" från EP:n "Beware Of The Little Kids With Sticks" som släpptes för nästan precis ett år sedan.

Vad är då nytt? Jo: "Miss Conspiracy" och "Magic Man On Fire": två låtar som omsorgsfullt stöpts i den ack så framgångsrika Shotgun Crackers-formen och som faktiskt står sig mot de andra tre - även om de inte överträffar dem.

Att EP:ns absoluta topplåtar; "Runner Runner", "Trevor" och "Welcome To Junior Thomas" redan är bekanta för de som följt Shotgun Crackers går inte att komma ifrån - och betyget halkar därför ned till en fyra - inte alls för skamlös; Visual Randomization är trots allt riktigt, riktigt bra. 







Relaterat Material:
- Intervju med Shotgun Crackers! (Intervju med..., 2009-02-10).
- Shotgun Crackers - Allt Va Vi Vill Ha (Låtarkivet, 2009-01-21).
- Shotgun Crackers - Trevor (Khpptsch version) (Låtarkivet, 2009-01-09).

RSS 2.0