Visual Randomization - Recension!



Shotgun Crackers |
Pop, Rock, Jungle | Norrtälje/Rimbo | MySpace  

Titel
: Visual Randomization
Skivbolag: Ej fastställt
Släppdatum: Våren 2009
Format: EP, Digitalt
Spår: 5

Det är tight, precist och träffsäkert. Norrtäljebaserade up and coming-bandet Shotgun Crackers har redan gjort sig ett namn i sin hemkommun och siktar nu på resten av landet; Killarna är redan klara för festivalen Putte I Parken och släpper nu i vår sin EP "Visual Randomization".

De som ögnar igenom låtlistan som hastigast finner att "Visual Randomization" innehåller "Runner Runner" och "Trevor" från fjolårets "Khpptsch". "Runner Runner" är något omarbetad; lite ösigare, och "Trevor" har mixats om. Fenomenala låtar båda två, dansanta och glada. "Trevor" bryter med sin klang av World Music mot den allmänna pop/rock-normen på ett uppfriskande vis och knyter ihop det hela kanonbra.

Vid första genomspelningen påträffas ännu en bekant låt: Bakom den hemlighetsfulla titeln "Welcome To Junior Thomas" gömmer sig nämligen en ny version av den biljanta livefavoriten "Blood, Tears and Dreams" från EP:n "Beware Of The Little Kids With Sticks" som släpptes för nästan precis ett år sedan.

Vad är då nytt? Jo: "Miss Conspiracy" och "Magic Man On Fire": två låtar som omsorgsfullt stöpts i den ack så framgångsrika Shotgun Crackers-formen och som faktiskt står sig mot de andra tre - även om de inte överträffar dem.

Att EP:ns absoluta topplåtar; "Runner Runner", "Trevor" och "Welcome To Junior Thomas" redan är bekanta för de som följt Shotgun Crackers går inte att komma ifrån - och betyget halkar därför ned till en fyra - inte alls för skamlös; Visual Randomization är trots allt riktigt, riktigt bra. 







Relaterat Material:
- Intervju med Shotgun Crackers! (Intervju med..., 2009-02-10).
- Shotgun Crackers - Allt Va Vi Vill Ha (Låtarkivet, 2009-01-21).
- Shotgun Crackers - Trevor (Khpptsch version) (Låtarkivet, 2009-01-09).

Kommentarer
Postat av: Den Strandsatta Pojken

Inte för att jag har hört talats om dom men de kanske blir kända en vacker dag när kom kommer ut i stora världen! :D och då kan man ju alltid ta sig tiden och lyssna på dom och se själv vad dom går för ;) men 4 av 5 toasters måste ju bara bra! :)

2009-03-08 @ 22:59:12
URL: http://denstrandsattapojken.blogg.se/
Postat av: Mattias Carlström

Om du säger att de är bra så måste de väll vara det.

Ska bli till att lyssna på dem imorgon, då man är pigg nog att uppskatta ny musik!

Sen att du skriver på ett sånt roligt sett, förgyller allt. :)

2009-03-08 @ 23:21:11
Postat av: Niklas

Aldrig hört! :) Men med denna recension så kommer jag definitivt lyssna på dem!

2009-03-09 @ 21:52:08
URL: http://niklasheterjag.blogg.se/
Postat av: Enya

Tidigare kommentatorer; ni har missat nåt! Gruppen är asbra, och jag håller med Manne om att 4/5 är ett bra betyg. Vissa låtar är bättre än andra, och jag älskar den nya versionen av "blood, tears and dreams"

2009-03-10 @ 23:31:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0